ZakaHom-e

ZakaHom-e Esték: A film pereg tovább…

A film pereg tovább… az elmúlt időszakban több megkeresés is érkezett hozzánk, hogy nem mindenki rendelkezik internettel és szeretné látni a Zákányszéken készült anyagainkat.

A ZakaHom-e Egyesület a tavaszra hangolódás jegyében egymást követő 4 csütörtöki napon várja az érdeklődőket a Művelődési Házban, ahol megmutatjuk a tél folyamán készült anyagainkból készített válogatást.

A részletes program:

2016. február 18. csütörtök 18.00 óra, Helyszín: Könyvtár

Az első alkalommal két anyag vetítésére kerül sor. Először a gyertyagyújtásokon készített rövid, 5 perces filmet mutatjuk meg, amely végigkalauzol minket a Nőegylet szervezésében már 10 éve zajló rendezvénysorozaton.

Ezt követően egy hosszabb beszélgetést láthatnak, amely ugyancsak az adventi készülődés jegyében készült: Paraginé Tóth Edina beszélget Dr. Janes Zoltán plébánossal. A beszélgetés során felidézik a Zákányszéki Egyházközség 2015-ös évének fontosabb történéseit.

2016. február 25. csütörtök 18.00 óra, Helyszín: Könyvtár

Nem célunk saját magunk kiemelése, de a tavalyi év folyamán kis csapatunk egy sokak által elismert sporteseményen vett részt. 24 órán belül kellett körbekerékpározni a Balatont, ez 217 km-es távot jelentett. A Móra-Net TV életmód magazinjának szerkesztője, Csiszár Melinda is felfigyelt erre a teljesítményre, és egy közel 50 perces beszélgetés keretén belül idéztük fel a tavaly júliusi nap történetét.

2016. március 3. csütörtök 18.00 óra, Helyszín: Könyvtár

Zákányszéken a báli szezonban sok olyan amatőr produkció kerül színpadra, amelyekről utána hosszú hetekig beszélnek a településen. Internetes videó csatornánkon is ezek a produkciók vezetik a nézettségi listát. Ezeket szedtük sorba, és mutatjuk meg azoknak, akiknek eddig nem volt lehetőségük megnézni, vagy azoknak, akik újra meg szeretnék nézni. A következő anyagok kerültek bele a vetítési listába:

  • Katolikus Bál: Nyitótánc

  • Katolikus Bál: Meglepetésműsor (anyukák műsora)

  • Szülők Bálja: Nyíló Virágok Tánckar műsora (anyukák műsora)

  • Szülők Bálja: Homokháti Balett Társulat műsora (apukák műsora)

  • Nőegylet Bál: A favágó – vidám jelentet

  • Nőegylet Bál: Csacsacsa

A vetítéssorozat zárásaként pedig a Magyar Kultúra Napján készített Móra-Net TV-s anyagot láthatják, amelyet Hűvösvölgyi Ildikó művésznővel készítettek.

2016. március 10. csütörtök 19.00 óra, Helyszín: Művelődési Ház nagyterme

A Masamód – Heltai Jenő vígjátéka a Mórahalmi Színtársulat előadásában. Részletek itt.

Ebben az évben is várjuk 1%-os felajánlásaikat. Részletek itt.

Comments are closed.

The comments are closed. Submitted in: Uncategorized |