ZakaHom-e

Negyvenedszer gyúlt gyertya a Lengyel téren

Szürke, felhős ég alatt gyülekeztünk az utolsó adventi vasárnapon a gyertyagyújtás szertartására. Ez az esemény nem éppen a statisztikák adatai közé kívánkozik, de mégis érdemes megjegyezni, hogy a zákányszéki Nőegylet az idén tizedik alkalommal hívta a község lakosságát a karácsonyi várakozás közös megélésére.

Amikor 2006-ban a főtéri koszorún az első lila színű gyertya lángra lobbant, csak remélni lehetett, hogy új, hagyományteremtő szokássá válik a közös gyertyagyújtás. Azóta az adventi vasárnapok délutánján a falu apraja nagyja a Lengyel téri csobogónál felállított adventi koszorúnál gyülekezik, ahol rövid köszöntők, műsor keretében meggyújtanak egy-egy gyertyát.

A Nőegyletet az indította ennek a közösségi örömünnepnek a megszervezésére, hogy a rohanó életben kicsit lecsendesedve az emberek szenteljenek időt az együtt ünneplésre. Gondoljanak azokra, akiknek a karácsonyi ünnep is magányban telik, hiányzik a család összetartása. Ezeket a vasárnap délutáni együttléteket a szeretet hatja át, a lelkek melegét érezni a téren. A jelenlévők ezt viszik magukkal és így karácsony ünnepén mindenkihez eljut az adventi gyertyák lángja.

A ZakaHom-e Egyesület e szép helyi hagyomány megteremtői előtti tisztelgésképpen rövid összeállítást készített a gyertyagyújtásokról, az első részben videók, a második részben fotók felhasználásával. Ezzel az összeállítással kívánunk áldott, szeretetteljes, békés Karácsonyt!

A 2015-ös gyertyagyújtások fotói, videói:

Advent első vasárnapja (fotók)

Advent második vasárnapja (fotók)

Advent harmadik vasárnapja (fotók)

Advent negyedik vasárnapja (fotók)

    Tanács Klára

Comments are closed.

The comments are closed. Submitted in: hirek | Címkék: ,