ZakaHom-e

Adventi pillangók…

Péntek esténként az óvoda utolsó terméből fények szűrődnek ki, és a helyiség jókedvű nevetéstől, beszélgetéstől és varrógép zakatolásától hangos. A novemberben átadott új csoportszobát szorgos kezek díszítgetik, csinosítják már hetek óta. Ott, ahol napközben a gyermekeké a főszerep, esténként az anyukák veszik birtokba a terepet. Teszik mindezt azzal a szándékkal, hogy még szebbé, még otthonosabbá varázsolják a megújult környezetet.

A Pillangó csoport néhány hete költözött a tágas és világos csoportszobába, ahol hangulatos, színes, világ fogadja az érkezőt. Látogatásunk alkalmával betekintést nyertünk az adventi készülődésbe, és a környezetet szépítő kreatív munkafolyamatba.

DSC_6718

Éppen érkezésünkkor készült el egy csodaszép, varrott karácsonyi terítő. Dr. Mezeyné Ildikó nem sok pihenőt engedélyezett a varrógépnek, a terítő befejezése után nyomban egy ágytakaróval folytatta a munkát. Harmadik gyermeke jár ide, ebbe a csoportba, és a szellemi munka után örömmel hódol hobbyjának, és csinosítgatja szülőtársaival a csoportszobát.

DSC_6699

  A másik asztalnál karácsonyi díszek készültek tobozokból, papírszalvétából és egyszerű alapanyagokból Vargáné Kati és Kovács-Tanácsné Mariann jóvoltából. Az óvoda vezetője, Liebhaber Gáborné és Fekete Csabáné óvó néni szintén aktívan kivették részüket a munkából, amit csak annyi időre szakítottak félbe, amíg körbevezettek minket a 60 nm-es mesevilágban. Nagy örömmel mutatták az anyukák által megvalósított kreatív ötleteket: a mini bútorokkal berendezett baldachinos sarkot, az óvodai jelekkel díszített kispárnákat (melyeket Kaziné Bea tervezett és hímzett), az ágytakarókat, terítőket, falvédőt, tároló dobozokat, és megannyi apró díszt, dekorációt, amit felsorolni is nehéz lenne.

DSC_6675

Lelkesen meséltek még arról az összefogásról, ami nem csak a Pillangó csoportba járó gyerekek szüleit jellemzi. A másik csoportból is érkezik segítség, alapanyag, hiszen mindenki közös érdeke, hogy az óvoda legújabb szárnya egyre kuckósabb legyen. Jó volt látni azt a szülői igyekezetet, önzetlen tenni akarást, amit a barátságtalan, ködös decemberi estén az óvodában megtapasztaltunk.

 

További képek facebook oldalunkon.

                                          -Edina-,-bz-

Comments are closed.

The comments are closed. Submitted in: hirek |